OVER ONS

De Foo Fighters zingen: “One of these days the ground will drop out from beneath your feet. One of these days your heart will stop and play its final beat.” Op 15 februari 2021 was dat het geval voor Bart, onze vriend, broer,… en zoveel meer. Bart was niet meer. Zijn hart sloeg op amper 43-jarige leeftijd zijn ‘final beat’.

Ook onze wereld stopte: verbijstering en verdriet raasden door familie- en vriendenkring. Ook kwaadheid en frustratie omdat Bart tijdens die Coronatijden zoveel sociale contacten, concerten en festivals heeft moeten missen terwijl hij zo’n levensgenieter was… Van beats gesproken: Bart ademde muziek. Pre-Corona spotte je hem op menig zomerfestival in België en daarbuiten.

Stilaan ging de wereld opnieuw open en tussen pot en pint groeide de idee om iets te doen voor ‘den Barry’, zoals wij hem noemden. Het moest een gelegenheid zijn waarbij we hem en het leven vieren én tegelijkertijd ook andere mensen blij maken met goeie muziek en een super ambiance. Een eigen festival! Hoe mooi en verbindend zou dat niet zijn? Geen commercieel festival, maar eentje waarbij wij als organisatie iets terugdoen. Want Bart was een gulle mens die jaarlijks diverse goede doelen steunde. Dat gat willen wij helpen dichtrijden, nu hij het niet meer kan.

Dankzij de steun van onze gulle sponsors en het talrijk aanwezige publiek konden we €2.000 schenken aan de Belgische Cardiologische Liga vzw. Op deze manier droegen alle bezoekers, vrijwilligers en sponsors hun steentje bij aan de bewustmaking voor hart- en vaatziekten.

Op zaterdag 25 november 2023 strijkt BarryRock opnieuw neer in De Patro met hetzelfde, maar verbeterde concept: BarryRock 2.0 zeg maar… Stomende live bands, gezellig samenzijn en eentje drinken voor het goede doel, vullen we in 2023 aan met de nieuwe BarryClub! Hier nemen DJ’s jullie mee op een fascinerende trip vol opzwepende beats en loungy deuntjes. Ideaal voor wie zijn beste dance moves wil bovenhalen. Sounds fun, right?!

Bart's foreverlist

Ben je benieuwd naar Barts favoriete muziek? Luister dan naar zijn foreverlist!

Dit is een lijst voor iedereen die Bart wil laten verder leven via muziek. Kende je Bart? Vul de lijst dan aan met nummers die je aan Bart doen denken. Samen maken we er een toplijst van. Relax, geniet, doe ze nog eens vol en klink op de vele leuke herinneringen!